Deutsche Bank kan stämmas för valutahandel

Deutsche Bank fortsätter att erhålla den ena efter den andra stämningen.

Senast i raden att rikta udden mot den tyska banken är en grupp av advokater som vill inleda en rättsprocess i Storbritannien med anklagelser om att Deutsche Bank skall ha använt sig av programvara för att genomföra supersnabba affärer på de utländska valutamarknaderna.

Vinsterna som skall ha genererats från den här sortens handel skall ha varit på bekostnad av kunderna, anser advokaterna. Det skriver The New York Times. Stämningen återspeglar till stor del den som Deutsche Bank fick i New York förra månaden, med en del av samma advokatbyråer inblandade.

Enligt uppgift kommer stämningen att lämnas in senare i år på uppdrag av företag, investerare och även vissa centralbanker som ofta köper och säljer valutor.

Deutsche Bank sade i ett uttalande på måndagen att man inte håller med anklagelserna och att banken är redo att försvara sig i domstol.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco