Fredrik Eklunds bostadsprojekt stäms på 115 miljoner

Fastighetsmäklaren Fredrik Eklund hade ansvaret för försäljningen av bostadsenheterna i nyproducerade 250 Bowery i New York. Nu stämmer bostadsköparna hans mäklarfirma samt ansvarig byggherre och arkitektfirma, rapporterar The Real Deal.
Fredrik Eklunds bostadsprojekt stäms på 115 miljoner - fredrik-eklund-affarsvarlden-700-394_binary_6826460.jpg

På torsdagen lämnade bostadsköparna i 250 Bowery in en stämningsansökan till en domstol i New York. Enligt den har vattenledningar spruckit i den nyproducerade fastigheten vilket har fått till följd att ett antal lägenheter fått vattenskador. De boende hävdar också att badrummen är undermåligt byggda och att vatten läcker in i väggarna. Som kompensation kräver de ersättningar på 13 miljoner dollar, cirka 115 miljoner kronor, skriver The Real Deal.

Kraven riktas mot de ansvariga för 250 Bowery – VE Equities, Morris Adjmi Architects och Douglas Elliman. Den sistnämnda är fastighetsmäklarfirman där svensken Fredrik Eklund arbetar. Det var Fredrik Eklund som tillsammans med kollegan John Gomes ansvarade för försäljningen av enheterna i 250 Bowery.

Douglas Elliman har avböjt att kommentera anklagelserna, skriver The Real Deal.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco