Källor: Snart väntar åtal mot storsvindlarens son

Enligt källor till Reuters håller amerikanska åklagare på att förbereda ett åtal mot rekordsvindlaren Bernard Madoffs son Andrew.

För nästan exakt fem år sedan dömdes Bernard Madoff till 150 års fängelse för bland annat bedrägeri och penningtvätt.

Exakt två år efter domen begick hans ena son Mark självmord. Den numera ende kvarlevande sonen, Andrew Madoff, arbetade på pappans skandalbolag Bernard L. Madoff Investment Securities LLC.

Andrew Madoff har hela tiden nekat till att ha varit inblandad i pappans omfattande Ponzi-bedrägeri som lurade investerare på närmare 500 miljarder kronor. Hittills har han också undgått åtal men enligt källor till nyhetsbyrån Reuters förbereder nu de federala åklagarna ett åtal mot honom.

I höstas rapporterade New York Times att åklagare granskat Andrew Madoffs agerande i pappans blufföretag. Nu bekräftar två oberoende källor för Reuters att hans namn nämnts i samband med att Paul Konigsberg – Bernard Madoffs före detta revisor – erkänt sig skyldig till brott den 24 juni i år. Konigsberg har i samband med erkännandet skrivit under ett avtal där han lovat att samarbeta med åklagarna.

Åklagaren Preet Bharara vill däremot inte kommentera ett eventuellt åtal mot Andrew Madoff utan säger enbart att utredningen kring pappans gamla finansverksamhet fortsätter.

Andrew Madoffs advokat har avböjt att kommentera uppgifterna, enligt Reuters.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.