Mångmiljardstämning mot Barclays

Den brittiska storbanken Barclays stäms på nära 1 miljard pund, motsvarande ungefär 12 miljarder kronor. Bakom den inlämnade stämningen står Amanda Staveley och hennes PCP Capital Partners, skriver Financial Times.

– Vi anser att kraven mot Barclays är en missuppfattning och utan meriter och Barclays kommer kraftfullt försvara sig, säger banken i ett uttalande.

Amanda Staveley har avböjt att kommentera. Några detaljer kring stämningen framgår inte men uppges handla om bankens nödlån under 2008.

PCP investerade i Barclays på uppdrag av Abu Dhabi-sheiken Mansour bin Zayed Al Nahyan i oktober 2008 då banken var tvungen att stärka sin balansräkning. Samtidigt vände sig banken till Qatars statsägda förmögenhetsfond och den affären utreds parallellt just nu av Ekobrottsmyndigheten i Storbritannien.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.