”En trygg hamn på börsen”

Börsveckan rekommenderar köp av Swedish Match och Schibsted samt av Ework, Lagercrantz och Raysearch i måndagens upplaga av tidningen.

Swedish Matchanses vara “bättre än pengar på banken”, där en stigande försäljning bäddar för fortsatta kurslyft i aktien. Rapporten för det första kvartalet bekräftade den positiva trenden, skriver Börsveckan, som anser att aktien är en trygg hamn på en stökig börs. Rekommendationen köp upprepas och potential finns upp till 180 kronor, enligt analysen.

Schibstedöverträffade marknadens förväntningar med råge i rapporten för årets första kvartal, där lönsamheten överraskade. Annonskonjunkturen har visat sig snabbare än väntat, vilket är mumma för mediekoncernen, skriver Börsveckan som upprepar sin köprekommendation för aktien, vilken antas kunna återta en notering över 160 kronor.

Köp upprepas även förLagercrantz, där Börsveckan förväntar sig ett marginallyft under året i spåren av bolagets strategi att öka andelen egna produkter.

FörEworkhöjer Börsveckan sin rekommendation till köp. Konsultmäklaren anses vara på väg tillbaka till tillväxt i år och aktien anses därmed för lågt värderad.

Ework kan komma att växa 15-20 procent nästa år och kan marginalen behållsa kring 2,5-3 procent hamnar p/e-talet kring 12 och rejält under 10 för 2012.

Raysearchser ut att klara en generationsväxling för sina produkter. Bolaget levererar redan på den viktigaste raden, den översta. Det blir en upprepad rekommendation köp.

I övrigt rekommenderas neutral förNederman,Mekonomen,VBG,NiscayahochFeelgood.

Niscayahs låga värdering gör att det inte är fel att köpa nu men Börsveckan råder till att vänta några kvartal på mer handfasta tecken på att marknaden förbättras.

För att köpa VBG krävs stark tro på att lastbilskonjunkturen verkligen vänder upp på allvar nästa år. Börsveckan vågar inte och avvaktar.

Mekonomens rapport för det första kvartalet var stark. Bolagets defensiva kvaliteter gör dock att det sannolikt inte kommer att dra till sig så mycket investerare på börsen, som satsar mer på de aktier som gynnas av den ekonomiska återhämtningen. Börsveckan sänker därmed rekommendationen från köp till neutral.

Nederman ser aningen dyr ut i det korta perspektivet, enligt Börsvecken som tycker att kvartalsrapporten var något svag.

Börsveckan ser ingen större uppsida på dagens kursnivå i Feelgood.

nullnullnullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.