Köper en snabbväxare

Under den förkortade påskveckan steg ­aktiva portföljen mer än Stockholmsbörsen. Nu investerar portföljen i ett spelbolag.

Stockholmsbörsen steg med 0,4 procent i förra veckan, medan aktiva portföljen steg med 0,8 procent. Flera av våra defensiva innehav utvecklades starkt. ­Tobaksbolaget Swedish Match steg med 2,7 procent, vin- och spritbolaget Arcus med 2,1 procent och bilfixarkedjan Mekonomen med 2,0 procent. Det återstår att se om det är början på en rotation in i mer ocykliska aktier från de heta cyk­liska aktierna som påbörjats.

Den svenska spelutredningen presenterades 31 mars och den innehöll i stort sett väntade och på marginalen positiva förutsättningar för de börsnoterade gamblingbolagen. Omregleringen föreslås träda i kraft från januari 2019. Allt annat lika faller osäkerheten, vilket bör sänka riskpremien i sektorn. Spelaktierna har dock utvecklats relativt ljummet sedan utredningen presenterades. Tuffare konkurrens, inte minst från ATG och Svenska Spel, kommer att pressa lönsamheten samtidigt som större volym ligger i den andra vågskålen.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här