Snabbväxare med mer att ge

Leovegas växer mycket snabbt och med en stadig kassa väntar fler förvärv. Trots kursrusningen finns mer att ge i aktien.

KÖP. Gamblingbolagen på Stockholmsbörsen har åter hamnat i rampljuset efter att en längre tid ha mött en mer njugg inställning från investerarna. Osäkerhet kring hur och när regleringar kommer att påverka konkurrens och i slutändan vinsten har skapat viss huvudbry. Största vinnaren sedan spelutredningen presenterades den 31 mars är mobil-kasinooperatören Leovegas, som steg 5 procent samma dag och totalt 32 procent sedan dess, inkluderat effekterna av en stark kvartalsrapport.

Första gången vi skrev om Leovegas var för exakt ett år sedan. Rekommendationen utmynnade i att sälja aktien på de höga värderingsmultiplar som följde efter den inledande köphysterin i aktien vid börsnoteringen i mars 2016, då aktien steg till som högst 46 kronor, motsvarande 44 procent högre än teckningskursen 32 kronor. Rådet löd att plocka upp aktien kring introduktionskursen igen, vilket inträffade redan i juni.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här