Teckna förvärvsmaskinen

Volati blir ett välkommet tillskott inom börsens kategori av serieförvärvare. Den historiska utvecklingen imponerar och aktien är värd att teckna.

TECKNA. Industrigruppen Volati tar klivet in på börsen i nästa vecka. Anmälningsperioden avslutas den 28 november och första handelsdagen på Stockholmsbörsen planeras till den 30 november. De nytryckta aktierna säljs till det fasta priset 58 kronor. Som mest tillförs bolaget 1,2 miljarder kronor före emissionskostnaderna på 63 miljoner kronor. Främsta motivet till nyemissionen är att kunna behålla en hög förvärvstakt. I ett första steg reduceras dock skuldsättningen.

Volati grundades 2003 av Karl Perlhagen och Patrik Wahlen med affärsidén ”att förvärva bolag med beprövade affärs­modeller, ledande marknadspositioner och starka kassaflöden till rimliga värderingar och vidareutveckla dessa med fokus på långsiktigt värdeskapande”. Storleksmässigt hamnar förvärven ofta mellan 50 och 300 miljoner kronor, vilket innebär att Volati inte möter lika stor konkurrens om objekten som inom andra storleksklasser.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här