Bra avslutning

Aktiva portföljen avslutade ett tungt år med att återta lite förlorad mark mot index.
Bra avslutning - port_v52_16_binary_6815431.png

Fjolårets sista börsvecka blev en sömnig historia där Stockholmsbörsen föll med 0,02 procent.

Aktiva portföljen gick desto bättre och steg med 0,6 procent. Eltel (+3,7 procent) och Kindred Group (+2,2 procent) var de stora vinnarna, men även Mekonomen och Ica steg. Det är tydligt att våra mer defensiva innehav överpresterar när börsen tappar tempo, som under de senaste två veckorna.

För helåret slutade portföljen ner 5,7 procent, vilket var betydligt sämre än Stockholmsbörsen som avkastade 9,8 procent inklusive utdelningar. Sedan start är portföljen alltjämt klart bättre än index med en uppgång på 79,3 procent jämfört med index +39,1 procent.

Vi tar nya tag under 2017 och hoppas kunna ett leverera betydligt bättre resultat än under 2016. I det korta perspektivet känner vi oss dock bekväma med portföljen och ligger därför lågt.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.