Säljer H&M

Efter ännu en besvikelse lämnar H&M portföljen.
Säljer H&M - port_v50_16_binary_6812858.png

Stockholmsbörsen steg med 0,9 procent i förra veckan och har nu stigit under fem av de senaste sex veckorna. Aktiva portföljen backade med 0,7 procent, då H&M, Mekonomen och Ica alla föll.

Bättre var utvecklingen för Eltel (+6,4 procent) efter att bolaget rapporterat om ett avtal med bankerna om förändrade kovenantnivåer rörande bolagets finansiering. Avtalet ger Eltel mer svängrum under de närmaste kvartalen och minskar risken för en nyemission. Samtidigt ökar avtalet bolagets räntekostnader med omkring 4,5 miljoner euro nästa år.

Under veckan blev Unibets namnbyte klart och bolaget heter numera Kindred Group. Aktien tillhörde portföljens bästa under veckan och steg med 2,4 procent.

Största sänket under veckan var H&M (-6,4 procent) som föll efter att försäljningssiffran för november (+9 procent) kom in under marknadens förväntningar vid 13,6 procent, enligt SME Direkt. Klädjätten är samtidigt en förlorare på den allt starkare dollarn, vilken under veckan nådde nya årshögstanivåer på dryga 9,40 kronor efter att Federal Reserve höjt styrräntan och dessutom aviserat tre höjningar nästa år. Vi har haft tålamod med H&M, vilket visat sig helt fel. Aktien åker nu ut med en förlust på 2,5 procent. Kapitalet från försäljningen placeras i kassan tills vidare.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.