Börs- & ekonominyheter

Börs- & ekonominyheter 07:53

Aktien för dyr kursrally

Familjen Stillströms investmentbolag Traction har historiskt utklassat börsen. Men efter sensommarens kursrusning råder vänteläge.

Börs- & ekonominyheter 07:51

Aktie med växtkraft

Långsiktigt goda tillväxtutsikter och en aktieägarvänlig styrning borgar för bra avkastning på sikt.

Börs- & ekonominyheter 07:41

Volvo: Solid plan för bussarna

Synergier i Volvos servicenätverk, chassiutveckling, och att bussar går i spetsen för elektromobilitet gör att det finns mycket gemensamt mellan Volvos bussar och lastbilar. Det säger Volvos vd Martin Lundstedt till Dagens Industri på onsdagen, som svar på frågan om rykten om att Volvo Bussar ska säljas. Han avslutar med "Vi har en solid plan för bussarna".

Börs- & ekonominyheter 07:29

Uppgifter: Gardells plan för Power Grids

Cevian har ett mer radikalt slutmål" för Power Grids än att särnotera ABB-divisionen i Zürich och Stockholm med huvudkontor i Sverige, nämligen att sälja Power Grids del för del, skriver DI.

Börs- & ekonominyheter 07:17

Nike föll i efterhandeln

Nike backade cirka 5 procent i den amerikanska efterhandeln, sedan bolaget inte nått upp till analytikernas förväntningar gällande framtida ordrar under kvartalet.

Börs- & ekonominyheter 07:08

New York: Därför lyfte marknaden

Oväntat stark hushållsdata fick Wall Street att stänga tisdagen i positivt territorium, efter att ha startat sessionen lätt på minus. Bromsade uppgången gjorde oljan som dök och bland aktierna steg Amazon till en ny högstanotering. Vid stängning noterades Dow Jones Industrial Average upp 0,7 procent till 18.228. S&P 500 ökade 0,6 procent till 2.159.

Börs- & ekonominyheter 27/9 17:10

Finansministern: M passar bäst i opposition

Finansminister Magdalena Andersson kritiserade på tisdagen Moderaternas budgetförslag som gamla moderata förslag som visade att partiet passar bäst i opposition.