Börs- & ekonominyheter

Börs- & ekonominyheter 07:59

Nordeaflytt till Danmark ger högst 100 nya jobb

En flytt av Nordeas huvudkontor till Köpenhamn skulle bara skapa ett knappt hundratal arbetstillfällen i den danska huvudstaden, inte tusentals som den danska regeringen hoppas. Det skriver tidningen Børsen på tisdagen, med hänvisning till Rodney Alfvén, Nordeas chef för investerarrelationer.

Börs- & ekonominyheter 07:48

Stilla på Asiens ledande börser

Asienbörserna handlades mestadels till mindre förändringar på tisdagen efter beskedet om ett misstänkt terrordåd i Manchester i Storbritannien i samband med en konsert med artisten Ariana Grande.

Börs- & ekonominyheter 07:39

Samla pengar på hög - sämsta strategin

Att lägga pengarna på hög för att köpa aktier i en svacka låter kanske bra, men analytikern Samuel Lee menar att det finns bättre sätt att investera pengarna på.

Börs- & ekonominyheter 07:26

Tillverkningsindustrin i Japan sjönk

Inköpschefsindex för den japanska tillverkningsindustrin sjönk till 52,0 i maj enligt preliminär statistik, jämfört med 52,7 föregående månad. Det framgår av data som sammanställts av Nikkei och Markit Economics, enligt Bloomberg News.

Börs- & ekonominyheter 07:21

New York: Försvarsaktier lyfte på Trump turné

USA-börserna avancerade på måndagen, med hjälp av bland annat ett fortsatt stigande oljepris. Industri och IT fanns bland de sektorer som gick starkast medan råvaror, finans och teleoperatörer gick svagare för dagen.

Börs- & ekonominyheter 07:09

S&P höjer Nordeas kreditbetyg

S&P Global Ratings höjer utsikterna för Nordeas kreditbetyg till stabila, från tidigare negativa.

Börs- & ekonominyheter 07:08

Lexington förbereder nyemission

Lexington förbereder en nyemission om upp till 20 miljoner kronor, i enlighet med bemyndigande från årsstämman. Det framgår av ett pressmeddelande.

Börs- & ekonominyheter 07:06

Fortsatt nedgång för dollarn

Dollarn backa under natten och amerikanska räntor var i princip oförändrade. Mot euron handlas dollarn omkring 1:13 och mot yenen 111:16. Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen handlas oförändrad omkring 2,24 procent.