Börs- & ekonominyheter

Börs- & ekonominyheter 23/1 16:40

Analytiker: Nordea utdelning fortsatt i fokus

Nordeas kapitalbyggande och bolagets utdelningsmöjlighet kommer att vara i fokus även i samband med rapporten för det fjärde kvartalet. En viss positiv utveckling för räntenettot är vidare väntad sekventiellt. Det framgår av analytikerkommentarer som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av inför den nordiska storbankens bokslutskommuniké som väntas på torsdagsmorgonen.

Börs- & ekonominyheter 23/1 16:38

Wall Street faller på Trumps uttalande

De amerikanska börserna inledde veckan och tillika måndagen försiktigt på minus. Ett blandat rapportutfall samt viss oro för hur Donald Trumps kommunicerade protektionism kommer påverka börserna tyngde sentimentet.

Börs- & ekonominyheter 23/1 16:26

Europeiska hushåll mer optimistiska

EU-kommissionens snabbestimat för konfidensindikatorn för hushåll i euroområdet steg till -4,9 i januari jämfört med -5,1 föregående månad.

Börs- & ekonominyheter 23/1 15:17

Trump ska sänka skatter "massivt"

USA:s president Donald Trump ska sänka skatterna "massivt". Det sade han på måndagen, enligt Bloomberg News och Reuters.

Börs- & ekonominyheter 23/1 15:02

Bättre än väntat för McDonalds

Det amerikanska snabbmatsbolaget McDonald's redovisar en jämförbar försäljning under det fjärde kvartalet på 2,7 procent att jämföra med konsensus som låg på 1,4 procent enligt Bloomberg News.