Affärsvärlden: Köpläge när vindstyrkan tilltar

Skrämselhickan efter Donald Trumps valvinst kan visa sig överdriven.

Danska Vestas Wind Systems har, efter Trumps framgångar, backat kring 12 procent.

Marknaden har tagit fasta på att de amerikanska skattesubventionerna för grön el är i farozonen med en president som i valrörelsen angripit subventionerna.

Affärsvärlden har svårt att se varför någon politiker skulle ha intresse av att förstöra en bra marknad. Utnyttja nedgången till att köpa aktien. Riktkurs på ett års sikt: 529 danska kronor.

 

Det här är en nedkortad version av analysen: Överdriven USA-oroVindkraftverkstillverkaren Vestas lägger ett rekordår bakom sig. Nästa år blir inte lika starkt. Men skrämselhickan efter Donald Trumps valvinst kan visa sig överdriven..

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.