Affärsvärldenfonden nu på de stora fondtorgen

Fondbolaget Lundmark & Co lanserade nyligen Affärsvärldenfonden, resultatet av ett samarbete med Affärsvärlden. Nu finns fonden att köpa hos både Avanza och Fondmarknaden.se.

Det var Affärsvärldens börsredaktör Johan Högberg som kläckte idén till fonden. Efter en lång tids förberedelser kunde den sjösättas den 31 december 2015. Fonden drivs och förvaltas av fondbolaget Lundmark & Co, medan Affärsvärldens börsredaktion fungerar som placeringsråd tillsammans med fondförvaltaren Håkan Lundmark.

Initiativet har väckt stort intresse, inte bara bland media och branschbedömare utan också hos investerare, detta trots att fonden hittills bara gått att köpa genom direktinsättningar via fondbolaget.

Från och med i dag, tisdag, kan fonden handlas hos nätmäklaren Avanza.
Den kan också handlas via fondplattformen MFEX, där bland annat Nordea,
Handelsbanken och Fondmarknaden.se är anslutna. Inom kort kommer den också att finnas på Nordnets och PPM:s fondtorg.

– Det är roligt att fonden blir tillgänglig på allt fler plattformar. Vi vet att många av våra läsare är kunder hos nätmäklare, säger Johan Högberg.

Affärsvärldenfonden är en svensk aktiefond som också får placera i nordiska aktier. Inriktningen är undervärderade kvalitetsbolag och investeringshorisonten är 3-5 år. Förvaltningsavgiften är 1,4 procent.

Hittills i år har Affärsvärldenfonden överträffat index med cirka 2,5 procent.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.