Aktieråd: Fetare framtid väntar AAK

AAK är en eftersläntrare på börsen som är mitt uppe i en strategisk manöver. Aktien förtjänar en uppvärdering.

Köp. Det av finans- och industrimannen Melker Schörling kontrollerade AAK, den ovanligt lyckade dansk-svenska sammanslagningen mellan de två fett- och oljeföretagen Aarhus United och Karlshamns, är som vilken annan 12-åring som helst – pigg, energisk och full av upptäckarlusta.

Aktien har många av de företräden som Affärsvärlden söker efter: en eftersläntrare i det allmänna kurslyftet på börsen och en stark huvudägare, även om Melker Schörling nu själv snart lämnar ordförandeposten. Lägg sedan till en affärsidé som gör bolaget nära nog unikt.

Affärsvärlden värderar framtida vinstkronor (p/e-tal) till 22 gånger pengarna i år och till 19 för nästa år. Därmed är bolagets fulla potential som ett lågriskalternativ bland snabbväxare inte inprisat i kursen. AAK fortsätter att växa, kanske inte i samma höga takt som fram till nu, men om fem eller tio år är bolaget väsentligt större än i dag. Även om den starka kvartalsrapporten lyfte kursen med 6–7 procent på två dagar har aktien mer att ge. Köp med riktkurs 712 kronor.

Det här är en nedkortad version av analysen Fetare tider framöverAAK är en efterslänt­rare på börsen som är mitt uppe i en strategisk manöver. Aktien förtjänar en uppvärdering..

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets