Aktivistfond varnar för recession

Paul Singers Elliott Management säger att en recession kan vara i antågande om inte Trump genomför tidigare utlovade åtgärder såsom avregleringar och skattereformer.

När Donald Trump tillträdde som USA:s president hade han en plan att öka den ekonomiska tillväxten genom bland annat skattesänkningar och avregleringar. Dessa planer har dock gått i stå, till viss del på grund av oenigheten kring sjukvårdsreformen och dessutom på grund av turerna kring Rysslands potentiella inblandning i valet.

I ett brev adresserat till sina investerare skriver aktivisthedgefonden Elliott management att marknaden fortfarande räknar med att Donald Trump ska agera på de reformer han tidigare talat sig varm för. Om detta inte händer så kommer det att få en negativ påverkan på den amerikanska aktiemarknaden och dollarn, skriver hedgefonden, enligt Business Insider.

“Det finns faktorer som kan peka på en relativt nära förestående recession om det saknas påtagliga nya riktlinjer för tillväxt”, skriver de.

Hedgefonden ser också de nu vikande siffrorna för amerikansk bilförsäljning som en röd flagga som kan peka på en kommande recession.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.