Alliansen: Bryter inte ut delar av regeringsbudgeten

Allianspartierna kommer inte att bryta ut enskilda förslag ur regeringens budget. Det skriver allianspartiernas ekonomiskpolitiska talespersoner i en gemensam artikel i DN Debatt på måndagen.

Talespersonerna poängterar att gällande riksdagspraxis i dagsläget gör det möjligt att bryta ut förslag från regeringens budgetproposition som är utgifts- eller inkomstpåverkande.

”Vi vill dock vara tydliga med att alliansen inte kommer att lägga förslag i syfte att bryta ut delar ur regeringens budget i höst. För att ta ansvar för Sverige lägger vi ett samlat budgetalternativ. Det är regeringens budget i sin helhet, som försvagar svensk ekonomi och bromsar jobbtillväxten, som vi främst vänder oss emot”, skriver talespersonerna.

I alliansens förslag satsas fyra miljarder på skolan år 2015 och man vill gå vidare med en tioårig grundskola, mer matematik i högstadiet och betyg från årskurs fyra.

Vidare uppger man att överskottsmålet på en procent ska nås år 2018. För att nå överskotten finansieras reformerna krona för krona.

Alliansen vill också investera i infrastruktur och bostäder. Förslagen uppges bidra till att det kan byggas 300.000 nya bostäder fram till och med år 2020. Vidare ska det ske stora satsningar på en ny stambana för höghastighetståg.

Allianspartiernas gemensamma budgetmotion presenteras i sin helhet senare under måndagen.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets