Alphabet lyfter på Wall Street

USA-börserna har inlett nedåt på tisdagen anförda av nya nedgångar i oljepriset. Mot strömmen går Googles moderbolag Alphabet. Även leksakstillverkaren Mattel och klädesbolaget Michael Kors stiger efter sina respektive rapporter.

Storbolagsindexet Dow Jones Industrial Average var klockan 16.15 ned med 1,5 procent till 16.204. Det bredare indexet S&P 500 backade med 1,4 procent till 1.913 och tekniktunga Nasdaq Composite retirerade 1,1 procent till 4.569.

Räntan på den tioåriga obligationen var ned med 9 punkter till 1,88 procent samtidigt som trettioårsräntan tappade 9 punkter till 2,69 procent.

“Med begränsade statistiksläpp under dagen kan marknaderna återigen komma att fokusera på oljepriset”, sade Nour Al-Hammoury chefsmarknadsstrateg vid ADS Securities i en kommentar som Marketwatch tagit del av.

Pfizer lyckades visserligen överträffa förväntningarna på resultatet och försäljningen i det fjärde kvartalet. Helårsprognosen inkom däremot under förväntningarna. Exklusive engångsposter väntas resultatet per aktie ligga mellan 2,20 till 2,30 dollar för 2016. Det kan jämföras med analytikernas förväntningar om ett resultat för året på 2,38 dollar enligt Zacks Estimates. Aktien svarade med en nedgång på 0,6 procent.

Emerson Electric redovisade ett justerat resultat på 0,56 dollar per aktie för det första kvartalet i det brutna räkenskapsåret 2015/2016. Väntat var 0,51 dollar, enligt Zacks Estimates.

Försäljningen uppgick till 4,7 miljarder dollar, väntat var 4,6 miljarder. För helåret 2015/2016 spår bolaget att den rapporterade försäljningen tappar mellan 6 och 9 procent. Emerson är en konkurrent till ABB på automationssidan. Aktien var upp 1,1 procent.

Alphabet, tidigare Google, steg 4,1 procent efter att ha rapporterat ett högre resultat än väntat efter börsernas stängning i går kväll.

Bland andra rapporterande bolag steg Michael Kors Holdings 17 procent och leksakstillverkaren Matell höjdes 12 procent och fick även stöd av en höjd rekommendation från Stifel.

Ingen amerikansk makrostatistik väntas på tisdagen.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.