Analytiker: Bitcoin kan falla nära 50 procent

Kryptovalutan bitcoin fortsätter att rusa. Nu är valutan uppe i över 2 500 dollar. Men en analytiker tror att den kan falla hårt.
Analytiker: Bitcoin kan falla nära 50 procent - bitcoin-700_binary_6850305.jpg

Bitcoin har ruset den senaste tiden och endast i år är valutan upp nära 170 procent. Under torsdagen var valutan nära 2 800-dollarstrecket, men har sedan dess fallit tillbaka till strax över 2 500-dollarstrecket. Allt fler analytiker tror att valutan kommer fortsätta rusa, men en analytiker tror att en korrektion kan vara i antågande.

Nicola Duka, analytiker vid analysplattformen Forex Analytix, säger till CNBC att kryptovalutan kan komma att möta motstånd vid 2 800 dollarstrecket och börja falla tillbaka. Hon har använt historiska handelsmönster för att analysera och lokalisera toppar och dalar för valutan, så kallade vågor. Den andra så kallade vågen för kryptovalutan började hösten 2013 och avslutades i januari 2015. Under denna period steg valutan kraftigt för att sedan sjunka rejält. Just nu är valutan inne i våg tre och Duke tror att priset kan vända vid just 2 800-dollarstrecket.

Hon tror att valutan troligen kommer att falla ner till 1780 dollar, men att det är möjligt att den faller så mycket som till 1470 dollar, vilket skulle vara ett fall på 46,5 procent gentemot torsdagens kurs.

Vidare tror Duke att valutan kommer att falla fram till januari 2018, då valutan kommer att börja klättra igen, denna gång till 3 350 dollar.

Flera faktorer har spelat in i valutans starka uppgång den senaste tiden, bland annat har Japan godkänt bitcoin som betalmedel och Sydkorea har visat alltmer intresse för valutan.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets