Analytiker: ”Bolagets fantastiska lönsamhet kommer förtvina”

Fingerprint Cards styrelseledamot Lars Söderfjäll och tidigare vd:n Johan Carlström har gripits misstänkta för marknadsmissbruk. "Upprepade händelser som föranleder självaste EBM att ingripa framstår inte som någon tillfällighet", säger en tidigare FPC-analytiker till Affärsvärlden.
Analytiker: ”Bolagets fantastiska lönsamhet kommer förtvina” - siluett-paraply-affarsvarlden-700-394_binary_6819914.jpg

På måndagsmorgonen slog Ekobrottsmyndigheten till mot Lars Söderfjell och Johan Carlström. Deras respektive hus söktes igenom och i samband med detta greps de båda männen misstänkta för marknadsmissbruk i samband med Fingerprint Cards vinstvarning i december i fjol.

– Det är föga överraskande och ytterligare en indikation på att det inte sker som sig bör i det här bolaget. Det gäller högsta ledningen och framförallt det som kallas bolagets styrning och kontroll, säger en tidigare FPC-analytiker som numera är arbetsbefriad.

Det brukar talas om en “Carlström-rabatt” i aktien på grund av de misstankar som omgärdar honom. Hur ser du på det?
– Om det är en rabatt eller premie, det låter jag vara osagt. För vissa är det kanske en rabatt men för kortsiktiga spekulanter i aktien är det kanske snarare något som är uppeggande.

 

LÄS MER: Söderfjell och Carlström anhållnaUPPDATERAD. Fingerprint meddelar att styrelseledamot Lars Söderfjell och aktieägaren Johan Carlström är anhållna för misstänkt marknadsmissbruk i samband med vinstvarningen i december 2016. Det framgår av ett pressmeddelande.

 

Hur ser du på aktiens utveckling framöver?
– Jag står fast vid det jag har sagt tidigare. Det här bolagets fantastiska lönsamhet kommer förtvina i takt med att konkurrensen ökar och de stora kunderna blir mer kommersiellt skickliga i sina förhandlingar med leverantörerna.

Så du ser inget köpläge efter dagens kraftiga fall?
– Min riktkurs, som till skillnad från många andras är fundamentalt och långsiktigt betingad, har sedan ett år tillbaka varit 40 kronor per aktie. Och det tycker jag fortfarande är ett rimligt riktvärde. Dock bör påpekas att upprepade händelser av denna art naturligtvis påverkar företagets verksamhet negativt.

Klockan 15.00 på måndagen stod Fingerprint Cards aktie i cirka 55,80 kronor, ned cirka 6,6 procent för dagen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience