Att få sparken ger miljonregn för Svennis

Sven-Göran Eriksson får sparken från Leicester. Ingen fara på taket - nu kan han i stället kvittera ut ett fett avgånsvederlag.

Sven-Göran “Svennis” Eriksson är van vid att förlora jobbet. Fotbollsklubben Leicester är den senaste arbetsgivaren att tröttna på den svenske tränarens tjänster.

Två raka förluster och en trettonde plats i The Championship – den engelska andradivisionen – var droppen. Någon ekonomisk förlust lär Svennis däremot inte lida – den här gången heller.

Eurosport har räknat ut hur mycket Svennis kan ha tjänat på alla gånger han fått sparken.

Sammanlagt visar det sig att han cashat in runt 90 miljoner kronor bara i pay-off. Om man räknar in det korta uppdraget med Elfenbenskusten i VM senast blir det 110 miljoner kronor.

Sven-Göran Erikssons brutna kontrakt

* Efter VM 2006 fick Svennis lämna förbundskaptensjobbet i England. Den gången förhandlade han till sig £3m i pay-off. Kontraktet skulle ha gått ut 2008. 
* Under 2008 fick han sparken från Manchester City 2008 av Thaksin Shinawatra och kammade in £2,1m. 
* När han lämnade förbundskaptensrollen för Mexiko 2010 gav det honom cirka £2m. 
* I februari 2010 lämnade Svennis Notts County, där svensken hade en roll som sportchef. Där avstod han från £2,4m genom att säga upp sig själv. 
* I Leicester har han ett tvåårskontrakt som uppskattningsvis är värt 12-15 miljoner kronor per säsong. Det bör innebära att han kan kamma in ytterligare cirka 10 miljoner kronor i avgångsvederlag.

(Källa: Eurosport.se)

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.