Ax:son Johnson går in i integrationsbolag

Göteborgs-baserade Mitt Liv har fått Sveriges rikaste kvinna som delägare.

 

Investeringsbeloppet från miljardären Antonia Ax:son Johnson är okänt, men medlen väntas göra det möjligt för Mitt Liv att växa ytterligare. Det uppger grundaren och vd:n Sofia Appelgren i en intervju med Göteborgs-Posten.

Enligt henne gör investeringen att man kommer ta in nya medarbetare för att bemöta det växandet behovet av företagets tjänster.

Mitt Liv, som idag har 13 medarbetare, grundades 2008 och är ett socialt företag som inte delar ut vinst till ägarna. Affärsidén går istället ut på att arbeta med att öka mångfalden och integrationen på den svenska arbetsmarknaden. Och nu har man alltså lyckats att få Antonia Ax:son Johnson med på tåget.

Bakgrunden till satsningen från Johnsons sida uppges vara det samhällsengagemang som hennes bolag, Axel Johnson, har när det kommer till just dessa frågor. Bolaget har tidigare uttalat att man siktar på att ha en jämn könsfördelning och minst 20 procent med internationell bakgrund till år 2020 bland ledarna inom koncernens samtliga bolag.

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.