Bagge: Jag befann mig i chock

Familjen Antonia Ax:son Johnson förlorade en kvarts miljard kronor i nöjesindustrin. Ungefär hälften av investeringen gick via musikproducenten Anders Bagges bolag. Nu kommenterar han Axel Johnson-skandalen.

En kvart miljard kronor försvann från familjen Axel Johnsons imperium under åren 2008 till 2012 till bolag i nöjesindustrin. Snart ska processen mot en av familjens trotjänare upp för prövning i Svea hovrätt, något som Affärsvärlden tidigare skrivit om.

Ett av bolagen som tog emot pengarna var Cantus Invest, ett Anders Bagge-ägt bolag. Från Cantus Invest slussades pengarna vidare till det noterade filmstudio-företaget White Shark, som i dag heter Forestlight.

-Jag var helt ovetande om allt som skedde och befann mig i chock under väldigt lång period efter allt uppdagades, skriver Anders Bagge i ett mejl till Affärsvärlden.

Han kommenterar också sitt förhållande till familjen Axel Johnson.

-Min relation till familjen Axel Johnson är mycket god och där finns ingen konflikt, skriver han, något som också bekräftas av familjens representanter.

Bagge hoppas nu att processen får ett slut under våren.

Det finns inte några misstankar om oegentligheter mot Anders Bagge.

Detta är en kortversion av historien om Axel Johnson-familjens märkliga investering i nöjesindustrin. Artikeln i sin helhet publiceras i senaste numret av Affärsvärlden. Prenumeranter kan också logga in och läsa hela texten här.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco