Bart Adam på Securitas är årets CFO

Bart Adam på Securitas har utsetts till Årets CFO.

Bart Adam började på Securitas år 2000 efter det att det belgiska företaget Securis förvärvades av Securitas. Dessförinnan ­arbetade han på PWC och för Aviapartner.

Att han har utsetts till Årets CFO är förvisso kul, säger han, men tillägger:

– Ärligt talat så är det mer en utmärkelse för Securitas än för mig själv. Det är definitivt ett erkännande för alla dem som jobbar här och för alla dem som jobbar för oss. Vi är ett starkt team och vi arbetar mycket tvärfunktionellt.

 

Årets CFO 2016

Motivering: I en ständigt föränderlig marknad ledd av transformationen mot det digitala har Årets CFO 2016, Bart Adam, stöttat Securitas i att genomdriva det största strategiska förvärvet i Securitas på över ett decennium, växa snabbare än marknaden på de prioriterade geografiska områdena samt stärka bolagets balansräkning och därmed bygga en solid grund att stå på inför framtida tillväxt.

Årets CFO baseras på en undersökning av Accenture. Juryn består av dess ordförande Anders Ullberg, representanter från Affärsvärlden, Accenture och Anaplan samt fjolårets pristagare.

 

Curriculum vitae:

Bart Adam började på Securitas år 2000. Han har tidigare arbetat på PWC och Aviapartner på flygplatsen Zaventem. Han har cirka 140 resdagar om året. Oftast till Sverige, USA, Spanien eller Tyskland samt till länder som av någon anledning ­behöver besök eller tillsyn.

Bor: Bonheiden, Belgien.

Familj: Hustru, två barn, 14 och 17 år.

Fritid: Fotografering samt barnens fotbollsspelande.

De var nominerade till årets CFO

Bart Adam, Securitas

Marlene Forsell, Swedish Match

Susanne Lithander, BillerudKorsnäs

Jan Ytterberg, Husqvarna

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets