Beowulf Mining faller efter riktad emission

Prospekteringsbolaget Beowulf Mining tillhörde förlorarna på onsdagen och aktien toppade omsättningsligan hos Aktietorget. Aktien är skrivande stund ned 13 procent till 0,635 kronor.

Bolaget, som är noterat på Aktietorget och Londonbörsens småbolagslista AIM, letar efter järnmalm och grafit i Sverige och Finland. Under morgonen meddelade det brittiska bolaget att man gör en riktad emission om 1,25 miljoner pund till investerare.

Beowulf emitterar totalt 38,46 miljoner aktier till en teckningskurs på 3,25 pence per aktie. Vidare finns det också en övertilldelningsoption på ytterligare 7,69 miljoner aktier, motsvarande 20 procent fler aktier. De nya aktierna kommer att tas upp för handel på AIM i London. Bolaget kommer därefter att ha 471,60 miljoner aktier.

Kapitaltillskottet ska användas till tre områden. Dels allmänna företagsändamål, dels den svenska järnmalmsfyndigheten i Kallak samt de finska grafitfyndigheterna i Viistola, Haapamäki, Pippumäki och Kolari.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets