Blackrocks vd ser många orosmoln på marknaden

Blackrocks vd Larry Fink säger sig vara mer orolig över hur det amerikanska presidentvalet ska gå än vad marknaden är. Det framkom i en intervju med Bloomberg på torsdagen, rapporterar Forex live.

I intervjun hävdar han också att centralbanker inte räknar in den globala kostnaden för dagens låga ränteläge och lyfter fram många investerares frustration över svårigheterna i att tjäna pengar i en närmast nollränte-ekonomi. Han räknar dock med att den amerikanska centralbanken kommer att höja räntan i december.

 

LÄS MER: Seger för Trump kan fälla USA:s ekonomiEn eventuell seger för republikanen Donald Trump i det amerikanska presidentvalet i november kan få stora effekter för världsekonomin. Skulle han lyckas få igenom alla sina offentliggjorda förslag skulle det sänka USA:s BNP med 5 procent fram till 2021, jämfört med alternativet.

 

Fink hävdar också att många chefer i Storbritannien som han pratat med varken anställer eller investerar just nu. Anledningen är osäkerheten i vad förhandlingarna mellan Storbritannien och EU om ett utträde landar i.

En osäkerhetsfaktor som seglat upp på sistone är dessutom det Italienska valet då en politisk osäkerhet skapar ekonomisk osäkerhet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco