Börsexperternas toppval

2016-01-04 08:13 Affärsvärlden SIX
Svenska dagstidningar. Foto: TT

Läs ett antal av nyheterna från dagens morgontidningarna, i notisform.

FINGERPRINT ÖVERST PÅ FÖRVALTARNAS SÄLJLISTA: Köp verkstadsbolag, sälj biometribolaget Fingerprint Cards och håll tummarna för att Donald Trump inte blir president i USA. Det är kapitalförvaltarnas huvudtips inför börsåret 2016. Det visar en undersökning från nätbanken Avanza. (Di)

BÖRSNOTERING AV LEOVEGAS OCH CATENA VÄNTAS: Leovegas och Catena finns bland bolagen som kan komma att bli årets första börsdebutanter. Båda bolagen bedöms få ett börsvärde i miljardklassen. (Breakit)

STOR OSÄKERHET KRING OLJEPRISET: Osäkerheten kring oljepriset är stor och prognoserna spretar. Goldman Sachs hör till dysterkvistar och spår ett prisfall till 20 dollar per fat. Till de mer optimistiska finns den amerikanska energimyndigheten EIA som spår ett snittpris för brent- och WTI-oljan på 56 respektive 51 dollar 2016. (Di)

BÖRSEXPERTER VÄLJER SANDVIK: Dagens Industri har låtit sex aktieexperter välja sina bästa aktier för 2016. I topp, som bästa aktie för alla kategorier, hamnar Sandvik. (Di)

SVÅRA FÖRHÅLLANDEN FÖR INDISKA TEXTILARBETARE: Textilindustrin ska lyfta miljontals indier ur fattigdom. Men de som syr butikernas senaste kollektioner lever med obefintliga marginaler, trakasserier och en konstant oro för sina barns framtid. Det rapporterar Svenska Dagbladet efter att ha besökt en fabrik som bland annat H&M använder sig av. (SvD 2 jan)

BÖRS-VD:S VILL SE NY REGERINGSKOALITION: Den politiska turbulensen slår mot företagen. Endast en av 200 vd:ar anser att nuvarande regeringskonstellation är bäst för Sveriges företag, enligt en färsk undersökning. Många vill se en regering med Moderaterna och Socialdemokraterna. (Di)

SEC HITTADE INSIDERLÄCKA I ERICSSONS PATENTAFFÄR: Amerikanska finansinspektionen SEC har nystat upp en insiderhärva i spåren av telekombolaget Ericssons stora patentaffär med Unwired Planet för tre år sedan. En fondförvaltare i New York som utnyttjade insiderinformationen och köpte aktier tillsammans med en släkting döms till böter och yrkesförbud i finansbranschen. (Di)

ÅTAL HOTAR MEDICINSTUDENTER FÖR OTILLBÖRLIG MARKNADSPÅVERKAN: Två läkarstudenter i 20-årsåldern hotas av åtal för otillbörlig marknadspåverkan sedan de båda läkarstudenterna rekommenderat aktier på olika börsforum för att sedan sälja dem. EBM räknar med att männen tjänat totalt 2,5 miljoner kronor på sina aktietips. Utredningen är nu nästan klar och kammaråklagare Jan Leopoldson väntas kunna fatta beslut i åtalsfrågan efter slutredovisningen i ärendet som ska ske efter helgerna. (SvD 31 dec)
 

Affärsvärlden SIX

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom

Bostad & fastighet