Börsöppning nära nollan väntas

Stockholmsbörsen väntas inleda onsdagens handel nära nollstrecket, av terminerna att döma.

Europabörserna tycks gå samma start till mötes då terminerna noterar mindre rörelser i blandade riktningar nära inför handelsstarten.

Börserna på Wall Street tyngdes på tisdagen av prispress på råoljan och svag statistik över konsumentprisindex. Oljan handlas lägre även nu under morgonen.

I Asien syns lägre kurser i regionen överlag.

På svensk mark har ett par delårsrapporter släppts. Däribland bokslut från serviceleverantören Coor som vände förlust till vinst mellan fjärde kvartalen 2014 och 2015.

Recipharm redovisade ett resultat före skatt på 44 miljoner kronor för perioden oktober-december 2015, jämförelsesiffran var 55 miljoner kronor. Därtill föreslog styrelsen höjd utdelning för helåret. De finansiella målen justerades.

Recipharm meddelade på tisdagen att man förvärvar det italienska familjeägda CDMO-bolaget Mitim, vilket spås bidra positivt till både Ebitda-marginalen och vinsten per aktie från det andra kvartalet 2016.

Mer information om detta kommer att ges direkt efter bokslutspresentationen som äger rum klockan 10.00.

Vårdbolaget GHP Specialty Care, redovisade ett resultat före skatt på 7,2 miljoner kronor för 2015 års sista kvartal. Det var något sämre än samma period föregående år.

I SvD Näringsliv pekas Raysearch ut som en klart köpvärd aktie. Affärsvärlden ger i sitt senaste nummer köpråd för Volvo och B&B Tools samt inleder bevakning av forskningsbolaget Camurus med köp-rekommendation. Rådet för telekomjätten Ericsson är att vänta.

I dag anordnar Electrolux och Byggmax varsin kapitalmarknadsdag.

I ett pressmeddelande inför sitt event meddelade Electrolux att man upprepar de flesta prognoser som meddelades i den senaste rapporten. Undantaget var prognosen om råvarueffekterna, som nu spås bli mer positiva.

Klockan 14.00 väntas Wallenstam redovisa ett förvaltningsresultat på 162 miljoner kronor för fjärde kvartalet 2015.

Vidare väntas en runda amerikansk statistik senare i eftermiddag, bland annat officiella siffror över oljelagren.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets