Börsveckans nya köpråd

Börsveckan presenterar årets utdelningsportfölj och ger köpråd för ett antal aktier.

I senaste numret bygger Börsveckan mestadels utdelningsportfölj.

Enligt nyhetsbyrån Direkt består portföljen av SJR, Bilia. Skanska, Beijer Alma, MQ, Tele2, Haldex, DGC, MTG och Ework.

Samtidigt får Dedicare, Ework, Bilia, Nobina, Beijer Alma, Tele2, SJR och DGC One köpråd av Börsveckan, skriver Six.

Vad gäller Dedicare ses låga investeringsbehov ge plats för utdelningsutrymme, skriver Direkt. Aktien är bra för den långsiktige. 

Den höga utdelningen lockar i Ework. Ework är även skuldfritt, vilken innebär att de kan skifta ut merparten av vinsten, vilket kan ge en direktavkastning på minst 5 procent.

Hög utdelning lockar även i Bilia. Dessutom driver bolagets expansion lönsamheten.

Nobina passar den långsiktige investeraren. Bolaget har en hög utdelningspolicy.

Vad gäller Beijer Alma väntas måttlig tillväxt men värderingen är rimlig. Det finns potential för bolaget att driva på sin vinstutdelning genom att köpa mindre bolag.

Tele2 ses som en stabil utdelningsaktie. De senaste tolv månaderna har aktien gått svagt och Börsveckan ser chans för bottenkänning.

Hög direktavkastning och höga ambitioner lockar i SJR. Aktien passar in i en långsiktig portfölj.

Det finns goda chanser att DGC Ones lönsamhet åter vänder upp. Lockar gör hygglig tillväxt, låg risk och en direktavkastning på 4-5 procent.

Lammhults är en alltför riskfylld placering för en utdelningsinvesterare, men Börsveckan ser såväl kurspotential som hög direktavkastning och rekommenderar köp för ”risktagaren”.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets