Citi varnar för prisfall på guld

Enligt en ny råvarurapport från Citigroup kan volatiliteten öka i ädelmetaller under fjärde kvartalet i år, skriver Bloomberg.

Guldpriset har stigit närmare 26 procent hittills i år. Det är en uppgång som sporrats av bland annat låga räntor och politisk osäkerhet som Storbritanniens EU-omröstning i somras.

På måndagsmorgonen stod spotpriset på guld i cirka 1 334 dollar per uns. Enligt Citigroup kan priset stiga till 1 350 dollar under fjärde kvartalet för att sedan falla tillbaka till 1 270 dollar på sex till tolv månaders sikt.

Enligt bankens huvudscenario tar Hillary Clinton hem segern i det stundande presidentvalet. Däremot har Citi höjt Donald Trumps vinstchans från 35 till 40 procent. Om Clinton vinner anser banken att USA:s och den globala tillväxten växer som förväntat.

“Men en Trump-seger är ett wild card och Citi förväntar sig att den, tilsammans med kvardröjande osäkerhet från Brexit och annorstädes, kan begränsa den globala tillväxten för att sedan ta fart igen i slutet av året”, skriver banken enligt Bloomberg.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.