Credit Suisse ser 50 procents uppsida i Nokia

Credit Suisse har kvar sin outpreform-rekommendation på bolaget och ser stor potentiell uppsida i aktien.

Credit Suisse träffade både Nokias vd Rajeev Suri och finanschefen Timo Ihamuotila vid telekommässan Mobile World Congress i Barcelona tidigare under veckan.

Rekommendationen är kvar på outperform med 8,20 euro i riktkurs eller motsvarande omkring 77 kronor. Aktien är också kvar på bankens så kallade Focus List, enligt en analys på fredagen.

”Nokia uppmärksammade oss på att bolagets verksamhet kan vara överlägsen konkurrenternas (notera att Ericsson har 50 procent högre patentintäkter). Allt det här ökar vår tro om vinstkraften i det sammanslagna Nokia/Alcatel-Lucent”, skriver banken, och noterar att riktkursen innebär en potentiell uppsida på omkring 50 procent i aktien.

”Ledningens ton var realistisk. Vår slutsats är fortsatt att Nokias synergimål på 900 miljoner euro är konservativt”, skriver banken.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.