Dagens nya aktieråd

Bland dagens rekommendations- och riktkursförändringar syns Credit Suisse, som höjer ett gruvbolag till outperform, och Nordea, som höjer ett stålbolag.

———————————————————————-

 

Bolag:     

Bank

 

Ny

 

(Gammal)

                

———————————————————————-

Boliden:

Credit Suisse     

Outperform            

(Neutral)

Kepler Cheuvreux  

Behåll, 118 kr        

(Behåll, 130 kr)

 

Nibe:

Danske Bank       

Avvakta, 247 kr       

(Avvakta, 285 kr)

 

Nokia:

UBS               

Köp, 7,20 EUR         

(Köp, 7,70 EUR)

 

Opus:

Swedbank          

Köp, 6,75 kr          

(Köp, 7,50 kr)

 

Oscar Properties:

Swedbank          

Starkt köp, 67 kr     

(Starkt köp, 60 kr)

 

SKF:

JP Morgan         

Neutral, 140 kr       

(Neutral, 150 kr)

 

SSAB:

Nordea            

Behåll                

(Sälj)

 

TDC:

Carnegie          

Sälj, 25 DKK          

(Sälj, 32 DKK)

 

Credit Suisse höjer rekommendationen för Boliden till outperform, från tidigare neutral. Det erfar SIX News.

Kepler Cheuvreux sänker samtidigt  riktkursen för Boliden till 118 kronor, från tidigare 130 kronor. Rekommendationen är fortsatt behåll. Det rapporterar Reuters.

Danske Bank sänker riktkursen på Nibe till 247 kronor från 285 kronor. Rekommendationen är fortsatt avvakta. Det framgår av måndagens morgonbrev.

UBS sänker riktkursen på Nokia till 7,20 euro från 7,70 euro. Rekommendationen är köp. Det rapporterar dpa-AFX Broker. Den nya riktkursen motsvarar omkring 68 kronor.

Swedbank sänker riktkursen för Opus Group till 6,75 kronor, från tidigare 7,50 kronor men upprepar rekommendationen köp. Det framgår av ett marknadsbrev på måndagen.

Swedbank uppgraderar även sin riktkurs för Oscar Properties till 67 kronor, från tidigare 60 kronor. Rekommendationen är fortsatt starkt köp.

Det framgår av ett marknadsbrev på måndagen. Swedbank anser att värderingen framstår som mycket försiktig, särskilt när banken ser in i 2017.

JP Morgan sänker riktkursen för kullagertillverkaren SKF till 140 kronor, från tidigare 150 kronor. Rekommendationen är fortsatt neutral. Det rapporterar Reuters.

Nordea höjer rekommendationen för SSAB till behåll, från tidigare sälj. Det framgår av ett marknadsbrev på måndagen.

Carnegie sänker riktkursen på den danska teleoperatören TDC till 25 danska kronor från tidigare 32 danska kronor. Rekommendationen är fortsatt sälj. Det rapporterar Ritzau Finans.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.