Danske Bank höjer norska oljerelaterade bolag

Danske Bank höjer rekommendationen för flertalet bolag i den norska oljeserviceektorn från sälj till neutral. Det framgår av en analys daterad 3 februari.

De höjda rekommendationerna kommer efter att bolagen nu bedöms vara nere på ett pris där nedgångar i intjäning är inräknade. Investeringarna i utveckling av ny kapacitet och i produktion väntas vara 20 procent lägre under 2016.

Det bedöms som en avgörande faktor för oljekartellen Opec att svaghet syns hos ickemedlemmar, innan några produktionsneddragningar av Opec blir aktuella.

Danske Banks prognos för oljepriset är att brent-oljan under 2016 i snitt handlas till 36 dollar per fat, för att under nästa år stiga till 49 dollar. På sikt är oljepriset alltså väntat att stiga från nuvarande nivåer runt 30 dollar per fat.

Danske Bank inleder bevakning av DNO med rekommendationen neutral. Samma rekommendation sätts på såväl Petroleum Geo-Services, Subsea 7 och TGS. Ocean Yield har en köprekommendation och Aker Solutions får behålla sin säljrekommendation.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.