”Därför är flygaktien ett klipp”

Boeing-aktien störtdök förra veckan, men marknaden överreagerar, skriver finanssajten Thestreet.com.

Det var efter en överraskande nedgång i leveransprognoser och en ljummen vinstprognos som flygplanstillverkaren vände nosen nedåt på New York-börsen. Tappet var det största på 14 år och aktien har fallit över 18 procent det senaste året.

Detta har lett till ett attraktivt köptillfälle, skriver finans- och tv-profilen Tim Cramers Thestreet.com, och hänvisar till att den legendariske investeraren Warren Buffett visat att ett av de bästa sätten att tjäna pengar är att köpa aktier som är orättvist neddrivna av kortlivad oro.

Sedan den Chicagobaserade flygplanstillverkaren utklassade index i fjol har förväntningarna varit skyhöga. Nu ignorerar de flesta investerare att Boeing planerar att höja produktionen av 737-modellen 2019 efter att ha dragit ner på 777-tillverkningen 2017.

Den felaktiga analysen har bitit sig fast trots att bolaget fortsätter att få massor av beställningar, skriver TheStreet.com.

Enligt sajten har Boeing utmärkta tillväxtutsikter samtidigt som aktien är ett klipp.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets