EBM-bråket växer: ”Hon är djupt okunnig”

Bråket kring tillsättningen av en toppchef har trappats upp på EBM, stämningen på myndigheten är katastrofal.
EBM-bråket växer: ”Hon är djupt okunnig” - eva-håkansson-700_binary_6843104.jpg

Bråket på Ekobrottsmyndigheten fortskrider. Missnöjet internt bottnar i en frustration över att ledningsgruppen till stor del saknar erfarenhet som åklagare. Det skrev DI om i förra veckan, och hävdar nu att bråket trappats upp.

Tjänsten som verksamhetschef ska ersättas av två chefer som man kallar för områdeschefer. Tjänsten i Stockholm sägs i det närmsta framstå som vikt för en av personerna bakom omorganisationen.

Enligt en källa till Dagens industri sattes lappar upp på Ekobrottsmyndigheten i Stockholm med rubriken ”Allt uppgjort i förväg?”. Företrädare i ledningen upprördes över detta och enligt tidningens källa slet dessa personer lappar om missnöjet ur händerna på anställda.

– Det gick så långt att man jagade och letade lappar och vid något tillfälle även handgripligen tog lappar som medarbetare höll i, säger källan.

En annan källa säger till DI att respekten för avgående generaldirektören Eva Håkansson är mer eller mindre obefintlig. Den allmänna uppfattningen är att hon är ”djupt okunnig om vad man egentligen gör och hur det går till att driva brottsutredningar”.

– Håkansson har haft konstruktiva diskussioner med ett stort antal medarbetare, de har inbokade samtal med facket i nästa vecka. Det är på rätt väg nu, säger presskommunikatören Niklas Ahlgren till tidningen.

Generaldirektör Eva Håkansson sade i april upp sig från tjänsten, och avgår i oktober. Hon har avböjt att kommentera uppgifterna.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets