Ework – en svårstoppad snabbväxare

Ework växer i rasande takt, men så gör även aktiekursen. Värderingen indikerar nu att aktien är fullvärderad.
Ework – en svårstoppad snabbväxare - aktier-index-700-170213_binary_6824829.jpg

Vänta. Konsultmäklaren Ework fortsätter att växa i en imponerande snabb takt. Första kvartalet ökade omsättningen organiskt med 42 procent, rörelseresultatet med 40 procent, vinsten per aktie 30 procent och orderingången hela 52 procent jämfört med samma period föregående år. Det innebär en dubbelt så hög takt jämfört med det långsiktiga målet om en genomsnittlig årlig omsättningstillväxt på 20 procent, och att vinsten per aktie i genomsnitt ska öka med 20 procent per år under perioden 2016 till 2020.

Efter årets kursrusning värderas aktien till p/e 20 eller ev/ebit 15,5 på våra prognoser för 2017. Det är högst i konsult- och bemanningsklassen och lämnar inte mycket utrymme för besvikelser. Samtidigt är en premie välförtjänt givet de goda förutsättningarna att växa vinsten med minst 20 procent per år de närmaste åren.

Om Ework når målet om en årlig tillväxt om 20 procent per år fram till 2020 och behåller den senaste femårsperiodens rörelsemarginal, värderas aktien till p/e 13 och ev/ebit 10 på 2020 års prognos. Det osar fullvärderat.

Det här är en nedkord version av analysen: Svårstoppad snabbväxareEwork växer i rasande takt, men så gör även ­aktiekursen. Värderingen indikerar nu att aktien är fullvärderad..

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets