Facebook-topp lovar ge bort halva förmögenheten

Sheryl Sandberg, operativ chef på Facebook, går med i The Giving Pledge där medlemmarna lovar att ge bort mer än halva sin förmögenhet.

The Giving Pledge startades 2010 av Warren Buffett samt Bill och Melinda Gates. Tanken bakom kampanjen är att försöka förmå världens rikaste att moraliskt förbinda sig att ge bort mer än hälften av sin förmögenhet till välgörenhet.

Under fredagseftermiddagen kommer de sju nya personer som skrivit under The Giving Pledge att tillkännages. Redan nu skriver dock Forbes att Sheryl Sandberg, Facebooks operativa chef, kommer att ansluta till kampanjen och således lova att ge bort majoriteten av sin förmögenhet. Sheryl Sandberg är god för runt 1 miljard dollar.

Utöver Sheryl Sandberg kommer hennes man Dave Goldberg att ansluta till kampanjen. Det gör även Googles två första medarbetare Craig Silverstein och hans fru Mary Obelnicki, Kinkos grundare Paul Orfalea och hans fru Natalie Orfalea samt skotska transportmagnaten Ann Gloag. Det innebär att sammanlagt 127 medlemmar har skrivit på för kampanjen*. De utgör dock mindre än 10 procent av de ungefär 1 650 miljardärerna på Forbes lista.

Sheryl Sandbergs Pledge Letter, dokumentet där hon förklarar varför hon valt att ge bort halva sin förmögenhet och vad hon kommer att fokusera på för välgörenhet, har ännu inte blivit offentliggjort, men hon har tidigare fokuserat på kvinnor i arbetslivet, bland annat genom stiftelsen Lean In.

*Familjer räknas enligt The Giving Pledge som en medlem.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.