Fallande producentpriser i Kina

Kinas producentpriser (PPI) sjönk 5,9 procent i årstakt i december, enligt den kinesiska statistikbyrån. Väntat var en nedgång på 5,8 procent, enligt Dow Jones Newswires.

Månadstakten för PPI var -0,6 procent.

I november var årstakten -5,9 procent samtidigt som månadstakten var -0,5 procent.

Kinas konsumentpriser (KPI) var upp med 1,6 procent i årstakt i december, enligt den kinesiska statistikbyrån. Väntat utfall var en KPI-inflation på 1,6 procent, enligt Dow Jones Newswires.

Rensat för matpriser ökade KPI med 1,1 procent i årstakt i december (1,1 procent månaden innan).

I månadstakt var KPI upp med 0,5 procent, jämfört med en månadstakt på 0,0 procent under månaden innan. Årstakten låg under månaden innan uppgick till +1,5 procent.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.