Fingerprint Cards årets vinnare av Technology Fast 500

På fyra år har Fingerprint Cards visat en tillväxt på 28 126 procent. Det gör det svenska biometribolaget till vinnaren av årets upplaga av Deloitte Technology Fast 500.
Fingerprint Cards årets vinnare av Technology Fast 500 - fingerprint-cards-700-394_binary_6810868.jpg

För första gången på 15 år har ett svenskt teknikbolag vunnit Technology Fast 500 (EMEA), en lista över de teknikbolag i Europa, Afrika och Mellanöstern som har visat störst tillväxt under en fyraårsperiod.

Sent på torsdagskvällen delades priset ut i Salon Gustave Eiffel, belägen på första våningsplanet i Eiffeltornet i Paris.

– Det känns otroligt, säger Fingerprint Cards affärsutvecklare och tidigare försäljningschef Thomas Rex, till Affärsvärlden.

När han började på bolaget för runt fem år sedan jobbade cirka 17 stycken i ett ”källarföretag” i Göteborg. Vid den tidpunkten omsatte Fingerprint Cards runt tio miljoner kronor. I fjol omsatte bolaget närmare tre miljarder kronor och hade drygt 250 medarbetare.

– Det är en enorm resa vi har varit med om, säger Thomas Rex.

Technology Fast 500 arrangeras av revisions- och konsultföretaget Deloitte.

Affärsvärlden gör den svenska delen av Fast 50 i samarbete med Deloitte.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets