Fint ingångläge efter Pandoras kursfall

Affärsvärlden synar blankarna i smyckesbolaget Pandora. Även med relativt modesta antaganden är uppsidan stor.

KÖP. Köpenhamnsnoterade smyckeshuset Pandoras kursresa har varit en bergochdalbana. Först upp 40 procent från 2010 års noteringskurs. Därefter ett verkligt krisår när Pandora under 2011 misslyckades med ett försök att röra sig uppåt i prisskalan, och aktiekursen kapades med som mest 90 procent. Genom att återvända till tillväxt hos kärnkunderna i mellan- och lågprissegmenten klarades prövningen med bravur. Från botten 28-faldigades kursen fram till toppen i fjol.

Att Pandora kan vara så pass undervärderat även vid en inbromsning förklaras av hög lönsamhet och låga investerings­behov. Skjuts inbromsningen på framtiden är aktien en potentiell dubblare.

Det lönar sig sällan att göra som alla andra på börsen. Men i fallet Pandora kan Affärsvärlden inte annat än hålla med 13 av 14 analytiker i SME Direkts databas: efter kurstappet från toppnivåerna erbjuds ett fint ingångsläge. Köp.

Det här är en nedkortad version av analysen Slå till på berlockernaAffärsvärlden synar blankarna i smyckesbolaget Pandora. Även med relativt modesta antaganden är upp­sidan stor..

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.