”Försiktigt positiva till en fortsatt börsuppgång”

Investeringsbolaget Creades anser att börsen börjar närma sig höga värderingsnivåer, men är, i brist på annat, försiktigt positiva till en fortsatt uppgång.

”Börsen närmar sig höga värderingsnivåer men då de flesta andra finansiella tillgångslag ger en sämre avkastning är vi ändå försiktigt positiva till en fortsatt börsuppgång”, skriver vd Stefan Charette i rapporten.

Den långa kön av bolag som vill in på börsen är indikation om att ”börsen börjar bli fullvärderad”. Creades har under kvartalet sålt i Haldex och Concentric, vilket tillsammans med inlösenförfarandet, där aktieägare kunde lösa in Creades-aktier i utbyte mot Avanza-aktier och kontanter, givit ”beredskap för nya affärer”.

Riksbankens räntesänkning ”fortsätter att driva börsen uppåt” och därutöver noterat bolaget att affärsflödet ”inom det onoterade området har ökat markant under de senaste månaderna”, att en ”viss optimism” går att skönja hos entreprenörer och att ”de efterfrågade priserna på nya bolag ter sig relativt hög”.

”Vår ökade finansiella flexibilitet gör oss väl rustade inför vad som möjligen kan bli ett volatilt andra halvår och ger oss beredskap att investera i nya situationer när de uppkommer”, avslutar Charette sitt vd-ord.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets