Förvaltare: USA-aktier fortsätter upp

2016-02-25 09:21 Per Tolgraven
Foto: imago/Xinhua/All over press

Trots de tvära kasten på världens börser befinner sig amerikanska aktier fortfarande i en så kallad tjurmarknad. Det säger den globala portföljförvaltaren Alan Robinson till CNBC.

Alan Robinson, förvaltare vid RBC Wealth Management, som hanterar omkring 777 miljarder kanadensiska dollar, eller runt 4 800 miljarder kronor, tror att vi är i mitten av en så kallad tjurmarknadsexpansion för aktier.

- Sådana marknader dör inte av ålder, de dör av överdriven spekulation och jag skulle hävda att vi är långt ifrån en sådan nivå för ögonblicket, säger Robinson till CNBC.

Att det amerikanska S&P 500-indexet stängde över 1 920 på onsdagen efter att ha hämtat tillbaka en drygt 1-procentig förlust såg förvaltaren som ett särskilt gott tecken då det gav ett framtida p/e på omkring 16.

- Det ger oss förhoppningar om att vi kan få en ganska betydande vinstexpansion vid slutet av året, säger han till CNBC.

Robinson är särskilt optimistisk om utsikterna för banker. Finanssektorns index på New York-börsen är ner 12,5 procent hittills i år. Förvaltaren räknar med att långvarigt låga räntor kan gynna bankerna räntemarginaler.

Per Tolgraven

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom

Bostad & fastighet