Fyra attraktiva utdelningsaktier

UBS har listat sina bästa storbolag med solida utdelningar - här är fyra av dem.
Fyra attraktiva utdelningsaktier - aktier-700_binary_6844457.jpg

Sajten 24/4 Wall Street har gått igenom UBS topplista bland högutdelande storbolag på USA-börserna. Här är fyra som som enligt sajten ser väldigt attraktiva ut just nu.

Allergan

Bolaget tillverkar märkesvaror inom läkemedelsindustrin. Allergan är branschledande inom forskning och utveckling av läkemedel. Aktieägarna erhåller 1,2 procent i utdelning. UBS tror att aktien kan stiga till 275 dollar per aktie. Efter börsdippen i december förra året handlas aktien nu runt 239 dollar.

Mondelez

Mondelez är en sektorjätte som tillverkar olika typer av snacks, dryckesprodukter, och matvaror. Bolaget säljer sina produkter till bland annat stormarknader och grossister. Aktieägare erhåller 1,7 procent i utdelning och UBS tror att aktien kan lyfta till 50 dollar per aktie. Den handlas i dag runt 45 dollar.

Disney

Walt Disney har flera inkomstkällor. Filmstudio, kabeltv-verksamhet och temaparker, för att nämna några.

Aktien har stått för ett kurslyft de senaste månaderna och handlas i dag runt 115 dollar per aktie. Trots uppgången tror UBS att aktien har mer att ge och tror på ett lyft till 130 dollar per aktie. Aktieägarna erhåller 1,36 procent i utdelning.

Visa

Visa är ett globalt betaltekniksbolag som är en stor spelare inom digitala betalsätt. Bolaget har verksamhet i mer än 200 länder.

Aktieägare erhåller en utdelning om 0,72 procent. UBS spår ett litet kurslyft till 102 dollar per aktie mot dagens 91 dollar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets