Fyra köpråd från Affärsvärlden

Affärsvärlden lämnar fyra köprekommendationer i senaste numret av tidningen.

Affärsvärlden är positiva till Loomis, Tethys Oil och Vitrolife och rekommenderas köpvärda. Också finska Tikkurila benämns i positiva termer.

Det framgår av det senaste numret av tidningen.

“Nya mål och en mer fokuserad tillväxtstrategi lyfter Loomis mot högre höjder”, skriver tidningen och konstaterar att aktien är köpvärd.

Tidningen sätter också köprekommendation på Tethys Oil med en riktkurs på 90 kronor.

“Oljeprisfallet har satt sina spår i Tethys Oils aktiekurs. Bolaget står dock stabilt och lockar med stor potential i Oman”, skriver tidningen.

Också medicinteknikbolaget Vitrolife får köprekommendation.

“Efter att kursen sedan början av januari backat cirka 15 procent upprepar vi rekommendationen att aktien är köpvärd för den långsiktige. Riktkurs 196 kronor.”

Också den finska färgtillverkaren Tikkurila får köprekommendation på lång sikt.

“På nuvarande nivåer är Tikkurila inget fynd i absoluta termer, men den går definitivt att räkna hem. Relativt börsen i stort ser aktien ännu mer intressant ut med en stabil verksamhet och god direktavkastning. De nuvarande problemen ter sig tillfälliga och klart hanterbara. Folk lär fortsätta att måla om. Och färgoligopolet lär fortsätta höja priserna. Långsiktigt köpläge, alltså.”

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG