Goldman Sachs börsfavorit

Aktiestrategen David Kostin på Goldman Sachs är negativt inställd till europeiska aktier under fjärde kvartalet. Han råder investerare att placera pengarna på andra börser.

Goldman Sachs David Kostin var en av aktiestrategerna som lyckades förutspå börsåret bäst i fjol, skriver Bloomberg. I sitt senaste investerarbrev skriver förutspår han att amerikanska S&P 500 ska falla från fredagens stängningsnivå på drygt 2 153 punkter till 2 100 punkter vid årets slut. Det motsvarar en nedgång med cirka 2,5 procent från nuvarande nivå.

Goldman Sachs är även skeptiska till Europa till skillnad från de flesta andra strateger. Enligt Bloomberg spår 10 strateger att Stoxx 600-indexet ska lyfta med 1,3 procent fram till årsskiftet jämfört med fredagens stängningskurs. Goldman Sachs tror på ett fall på 2 procent under samma period.

– Vi ser större potential för chock just nu, säger Christian Mueller-Glissmann, portföljstrateg på Goldman Sachs till Bloomberg.

Det finns däremot andra börsmarknader som investmentbanken föredrar. Rådet till investerarna är att placera pengarna på MSCI Asia (minus Japan) och i tillväxtmarknader som Kina, skriver Bloomberg.

– Aktier är en tillgång som är svår att äga utan någon klar, positiv tillväxttrend”, säger Mueller-Glissman till Bloomberg.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG