Här är det bäst att bo

Det är åter europeiska städer som toppar listan över städerna med högst livskvalitet.

För sjunde året i rad toppar Österrikes huvudstad Wien finans- och konsultbolaget Mercers lista över städerna där det är bäst att bo. Det skriver Mercer i ett pressmeddelande.

På andra plats kommer Zürich och på tredje plats Auckland. Sju av städerna på topp tio-listan är europeiska. Stockholm intar plats 19 på listan.

”Trots den senaste tidens säkerhetsfrågor, social oro, och oro över regionens ekonomiska utsikter, fortsätter europeiska städer att erbjuda mycket av världens högsta livskvalitet, skriver Mercer i ett pressmeddelande.

Den nordamerikanska stad som intar den högsta platsen på listan är Vancouver, som intar plats 5. Den högst rankade asiatiska staden är Singapore, som intar plats 26.

Vad gäller Mellanöstern och Afrika rankas Dubai högst, på plats 75.

Den sämsta livskvaliteten, sett till hela listan, finns i Iraks huvudstad Bagdad.

Europeiska städer toppar också listan när det gäller de säkraste städerna. Här toppar Luxemburg, följt av Bern, Helsingfors och Zürich, på en delad andraplats. Wien kommer här på en femteplats och Stockholm och Genève på en sjätteplats.

Mercers undersökning syftar till att hjälpa internationella företag och organisationer när de ska avlöna utlandsanställd personal. Mercer har undersökt levnadsförhållandena i över 440 länder och utgått från 39 faktorer grupperade i tio kategorier såsom skola och utbildning, rekreation, och politisk och social miljö.

De tio bästa städerna att bo i

  1. Wien, Österrike
  2. Zürich, Schweiz
  3. Auckland, Nya Zeeland
  4. München, Tyskland
  5. Vancouver, Kanada
  6. Düsseldorf, Tyskland
  7. Frankfurt, Tyskland
  8. Genève, Schweiz
  9. Köpenhamn, Danmark
  10. Sydney, Australien

Källa: Mercer

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets