Här finns jobben

Det förväntas bli brist på sjuksköterskor och lärare. Även ingenjörer och it-specialister bedöms kunna få jobb lätt. Det framgår av en rapport från Arbetsförmedlingen som visar framtidsutsikterna för omkring 200 yrken.

”Allra starkast växer jobben inom tjänstesektorn. Det gäller hos både privata och offentliga arbetsgivare. Efter en lång period av mycket svag sysselsättningsutveckling väntas nu även fler jobb inom industrin”, skriver myndigheten.

”Vi ser en bred jobbtillväxt. Det är positivt och innebär många jobböppningar för dem som vill in på arbetsmarknaden. Samtidigt har vi aldrig tidigare sett en så stor brist på lärare och vårdpersonal. Där kommer många arbetsgivare att få mycket svårt att rekrytera”, kommenterar Håkan Gustavsson, analytiker på Arbetsförmedlingen.

Man pekar också på vikten av att ha en fullgjord gymnasieutbildning, då det förväntas vara en fortsatt hård konkurrens om jobben inom många yrken som inte kräver någon utbildning.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets