Hedgefonder: Favoritaktien bland millenniegenerationen kommer rasa

Det pågår ett ställningskrig runt årets kursraket Nvidia. Hedgefonder kortar aktien - samtidigt är det en av de mest populära aktierna bland millenniegenerationen.
Hedgefonder: Favoritaktien bland millenniegenerationen kommer rasa - nvidia-vr-affarsvarlden-700-394_binary_6815359.jpg
Foto: Nvidia

Grafikkorttillverkaren Nvidia har sedan det amerikanska presidentvalet haft en otrolig kursutveckling och ökat med 95 procent. Det gör aktien till den mest framgångsrika på S&P500 under perioden. Nu är hedgefonder och investerare i millenniegenerationen oeniga över sina utsikter för kursrökaren.

Nvidia är den fjärde mest kortade aktien av hedgefonder, enligt en Goldman Sachs-studie. Samtidigt är det också den sjätte mest ägda aktien bland ”millennials”, det vill säga människor födda efter år 1982, enligt appen Robinhood.

Cirka tre miljarder dollar ligger i korta positioner som ägs av hedgefonder. Millennie-investerarna lägger å sin sida inte särskilt stort vikt kring den höga värderingen.

Nvidia-aktien tog ny fart i förra veckan när Softbank köpte en aktiepost värd fyra miljarder dollar.

Slag mellan stora institutioner och privata investerar är varken nytt eller unikt. Vilka som i slutändan får rätt, det får tiden utvisa.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets