Investeringschef: Här råder köpläge

Trots att tillväxtmarknaderna har haft det tufft sedan början av året och kinesiska Shanghai Composite har sjunkit mer än 20 procent sedan toppen i december tror inte Michael Hasenstab, investeringschef vid Templeton Global Macro, att inbromsningen ska ses som en kollaps på marknaderna.

– Jag har aldrig sett folk mer pessimistiska om ett tillgångsslag än de är om tillväxtmarknader, säger Michael Hasenstab, enligt CNBC.

Globala tillväxtmarknadsfonder såg utflöden på ungefär 74 miljarder dollar under 2015, att jämföra med utflöden på 25 miljarder 2014, enligt siffror från JP Morgan. De största utflödena kan härledas till asiatiska aktiefonder.

– Detta är en av dessa en-gång-om-årtiondet-perioder då det sker en bred panikförsäljning, säger han.

Michael Hasenstab menar att marknaderna prisar in en ekonomisk kollaps på tillväxtmarknaderna, vilket ska ses som ett köpläge.

– Marknaden prisar in en fullständig implosion och realiteten är att den endast bör prisa in en inbromsning. Så det finns ett bra värde därute om du har tålamodet och uthållighet att hålla fast vid din övertygelse, säger han.

Templeton Global menar dock att det finns vissa länder att undvika, såsom Venezuela, Turkiet, Ryssland och Sydafrika.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.