Investors vd: I tuffa tider skapas mest värde

2016-01-28 06:55
Johan Forssell. Foto: DAVID LUNDMARK

Med mörka moln kommer också möjligheter, säger Investors vd Johan Forssell i en intervju med Affärsvärlden. Bolagen i kan flytta fram sina positioner globalt, och Investor kan som aktiv ägare köpa tillgångar till attraktiva priser.

– Tittar man historiskt så är det i tuffa tider man kan skapa mest värde, säger Johan Forssell.

Investors historiskt stora kassa ska investeras hellre än delas ut till ägarna. Johan Forssell har tidigare talat om utvalda kärninvesteringar och hitta ett antal nya olistade bolag. Tilläggsförvärv kan bli aktuella ibland andra Permobil och Mölnlycke, han har heller inte uteslutit att köpa ett nytt listat kärninnehav.

– Vi håller oss till det vi förstår oss på. Hälso- och sjukvård, verkstad och vissa delar av teknologi och finansiell sektor, säger Johan Forssell.

Johan Forssell avfärdar i intervjun inte tanken att sälja ABB:s division Power Grid och säger att Investor står bakom den översyn som nu görs.

– Nu är det just en översyn och det är för tidigt att spekulera i vad som kommer ut av den, säger Johan Forssell.

Detta är en kortversion av ”Värde skapas i tuffa tider”. Artikeln i sin helhet publiceras i senaste numret av Affärsvärlden. Prenumeranter kan också logga in och läsa hela texten här.

Av: Markus Wilhelmson

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom

Bostad & fastighet