Jefferies: Fem aktier med stor uppsidepotential

Ekonomisajten 24/7 Wall Street har gått igenom Jefferies toppval och hittat fem aktier med stor potentiell uppsida och begränsad nedsida.

Sedan slutet av 2016 har såväl Dow Jones Industrial Average som S&P 500 nått nya rekordnoteringar. Vissa strateger menar att det är dags att inta en mer försiktig ställning och en vanlig väg att gå när marknaden ser ut som den gör just nu är att välja mer defensiva investeringsmöjligheter, det skriver 24/7 Wall Street.

Jefferies har nu inför sommaren också valt ut två dussin toppval där sjutton av dessa har hög uppsida med en begränsad nedsida. 24/7 Wall Street har gått igenom Jefferies lista och tagit fram fem aktier med en potentiell uppsida på 25 procent eller mer, och där det finns en begränsad nedsida på högst 10 procent. Det är dock värt att notera att Jefferies målkurser ofta är högst på Wall Street.

Här är fem aktier med stor potentiell uppsida, men begränsad nedsida:

AT&T

Målkursen för telekommunikationsbolaget ligger hos Jefferies på 48 dollar, vilket är den högsta målkursen på Wall Street. Detta representerar en potentiell uppsida på 25,5 procent sett till torsdagens stängningskurs på 38,23 dollar. Jefferies målkurs ligger 6,50 dollar över konsensus på 41,52 dollar.

FNB

Jefferies har en målkurs på 18 dollar för FNB, moderbolag till First National Bank. Detta är 32 procent över det nuvarande priset för aktien, som ligger på 13,65 dollar. Konsensus ligger på 17,39 dollar per aktie.

Michael Kors

Designvarumärket Michael Kors målkurs ligger på 65 dollar hos Jefferies, vilket innebär en uppsida på hela 77 procent. Konsensus ligger betydligt lägre, på 40,55 dollar, då kedjan, som så många andra klädbolag, har haft det väldigt tufft på senare tid. Jefferies målkurs är den högsta för bolaget.

Nexstar Media

Jefferies har en målkurs på 80 dollar för telekommunikationsbolaget, vilket är 39 procent över torsdagens stängningskurs på 57,50 dollar. Här ligger konsensus på 83,13 dollar.

WEX

Slutligen har Jefferies en målkurs på 135 dollar för betallösningsbolaget WEX. Detta är 31 procent högre än stängningskursen på 102,65 dollar. Analytikernas konsensus ligger på 117,31 dollar och Jefferies målkurs är en av de absolut högsta.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.